Estany de Sils

L'Estany de Sils

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclós en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya que ha estat incorporat a la Xarxa Europea d'Espais Naturals Natura 2000, que és el nucli de les polítiques europees de biodiversitat.

Fins a mitjans del segle XIX els  terrenys inclosos en aquest espai corresponien a un estany que fou dessecat per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el  paludisme.

Tanmateix, gràcies a les condicions d'especial humitat i  inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides.

En els darrers segles, les árees  d'inundació natural han estat en recessió i avui són escasses a  Catalunya. A més en un context predominantment mediterrani, la  conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del máxim  interès.

El projecte LIFE-Natura Restauració i gestió de l'Estany de Sils

El projecte LIFE - Natura "Restauració i gestió de l'Estany de  Sils", impulsat per l'ajuntament de Sils i AccióNatura l'any 1998, es  va centrar en quatre grans actuacions destinades a recuperar-lo (video 1, video 2, video 3 ):

  1. adquisició de terrenys privats
  2. regeneració d'una llacuna permanent
  3. gestió i recuperació de prats de dall, de vegetació d'aiguamolls i de bosc de ribera
  4. adequació d'itineraris i miradors per a l'ús públic

Més informació de l'Estany de Sils

La visió naturalista d'un dels espais naturals més emblemátics de la comarca de la Selva. Informació i novetats sobre la fauna i la flora presents a l'espai, la seva gestió i el seu futur
Web personal d'en Joan Fi per donar a conèixer l'Estany de Sils, amb l'objectiu d'anar recopilant material gráfic, informacions d'interès, notícies, etc. que puguin ser d'utilitat per aquelles persones interessades en descobrir i visitar l'Estany.";

Etiquetat sota coneix

10°C

Estany de Sils

Fair

Humitat: 82%

Vent: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C