Estany de Sils

Recursos

Per conèixer l'espai amb el suport de material didàctic

Temporània, associació d’educació ambiental de la Selva, ha elaborat un quadern didàctic sobre l’Estany de Sils a petició de l’Ajuntament, perquè els nens i nenes puguin aprendre i divertir-se, tant al mateix Estany com a l’escola. Aquesta és una eina més per incentivar el coneixement de l’espai natural i la sensibilització a través de les escoles, dirigida a alumnes de cicle inicial i mitjà, especialment 2on i 3r de primària.

El centre d’interès és l’Estany de Sils, l’eix d’animació és la Tortuga d’estany i el fil conductor és la història d’una tortuga que ha hagut de marxar de l’estany fruït de la dessecació. Ara, amb la restauració, la seva néta hi vol tornar per descobrir aquest paratge. Els objectius principals d’aquest suport educatiu són:
    Donar a conèixer l’ecosistema de l’Estany de Sils als escolars de primària de Catalunya.
    Provocar un canvi de percepció i conducta envers el medi ambient als escolars.
    Promoure l’espai com a entitat única i diferent.
    Donar continguts adaptats al nivell dels nens.

El quadern té un format de fitxes que cada professor podrà escollir per treballar independentment. A la Tortuga se li presenten reptes en forma d’exercicis que els nens hauran d’ajudar a superar. Són exercicis de relacionar conceptes i de tipus ràpid, útils per resoldre a l’Estany o a l’aula.

Aquí us podeu baixar el quadern didàctic i el dossier per al professorat, així com Presentació del quadern didàctic. Us agrairem que una vegada us hagueu baixat el material ens informeu a quina entitat o centre pertanyeu, si és el cas, i quin ús en fareu, per poder fer-ne el seguiment. Envieu aquesta informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., moltes gràcies!

 
Llocs web

A banda d'aquest on sou ara, hi ha molts altres llocs web on podeu obtenir informació sobre l'estany. A continuació en llistem uns quants:

En cas que en trobeu a faltar algun de rellevant us preguem que ens ho feu saber escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 
 

Llocs web d'associacions i organitzacions no governamentals

Associació Temporània d'Eduació Ambiental de la Selva

AccióNatura

 

Llocs webs de caràcter científic

http://papallonesialtres.blogspot.com.es/

 

Llocs web d'administració pública

Web del procés participatiu de l'Estany de Sils (no s'actualitza)

Llocs webs dels camps de treball de 2012 i 2013

Estany de Sils
Sils gota a gota

 

Aplicacions

Des d'aquest enllaç podeu descarregar una aplicació per iOS (iPhones i iPads) que us guiarà, de la mà d'en Pere Porter, per l'estany.

Treballs manuscrits

(Consultables a l'Arxiu Municipal de Sils)

GUASCH, Helena; MASDEU, Montserrat, RIBERA, Anna & TORNERO, Irene, Aigua, Territori i Societat, Treball del Màster en Ciència i Tecnologia de l’Aigua, UdG, febrero 2013 (en pdf).

HOLGUERA SILLERO, David, Proposta per a la realització de visites escolars a l'Estany de Sils, Fundació EcoMediterrània, 61 pp.

JOHÉ, Jordi; MUÑOZ; Juan Carlos; NUSS, Sergi; PALAU, Agustí & PÉREZ, David, Línies i propostes de gestió i desenvolupament per l'espai natural protegit de l'Estany de Sils, juny de 1997, 239 pp. (amb un annex de 191 pp.)

 

Etiquetat sota recursos

10°C

Estany de Sils

Fair

Humitat: 82%

Vent: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C