Estany de Sils

L'anellament a l'Estany de Sils

A la zona de l'Estany de Sils es duu a terme l'anellament des de l'any 2002 i ja són més de 1150 ocells marcats. Aquest anellament s'ha fet mitjançant diferents projectes, però el més destacable és el projecte Sylvia, que va començar el 2006 i que es realitza durant l'hivern i la primavera, per estudiar els ocells hivernants i els reproductors.

El  Sylvia  és un projecte coordinat per l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) i es porta a terme a diferents indrets de Catalunya, fent servir la mateixa metodologia a totes les estacions, és a dir, que a tot arreu on es fa el Sylvia s'anella amb el mateix nombre de xarxes, sempre al mateix lloc i recollint les mateixes dades. D'aquesta manera es pot treballar en la globalitat de tot el territori català amb les dades obtingudes i aconseguir informació molt interessant que ens permet  saber, per exemple, si hi ha espècies que estan en augment o si n'hi ha que estan disminuint...  Però també ens permet obtenir informació més local, com saber quines espècies crien a la zona de l'Estany o quines passen l'hivern a la zona.  

Entre les recaptures més destacables que s'han fet aquest hivern a la zona de l'Estany podem destacar un mosquiter (Phylloscopus collybita) de França i diferents repicatalons (Emberiza schoeniclus, un petit ocell que hiverna a la zona) que provenien d'Alemanya, Suècia, Noruega i Suïssa, ja que tenien anelles d'aquests països. 

Per acabar, volem informar a les persones que estiguin interessades en veure o col·laborar en l'anellament a la zona de l'Estany,  que es poden posar en contacte amb el Centre d'Informació de l'Estany de Sils mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o el teléfon (972 16 82 85) i de seguida ens posarem en contacte a vosaltres. Animeu-vos!

Joan Ventura
Col·lectiu Bisaroca
Etiquetat sota ornitologia

10°C

Estany de Sils

Fair

Humitat: 82%

Vent: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C