Estany de Sils

L'anellament a l'Estany de Sils

A la zona de l'Estany de Sils es duu a terme l'anellament des de l'any 2002 i ja són més de 1150 ocells marcats. Aquest anellament s'ha fet mitjançant diferents projectes, però el més destacable és el projecte Sylvia, que va començar el 2006 i que es realitza durant l'hivern i la primavera, per estudiar els ocells hivernants i els reproductors.

El  Sylvia  és un projecte coordinat per l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) i es porta a terme a diferents indrets de Catalunya, fent servir la mateixa metodologia a totes les estacions, és a dir, que a tot arreu on es fa el Sylvia s'anella amb el mateix nombre de xarxes, sempre al mateix lloc i recollint les mateixes dades. D'aquesta manera es pot treballar en la globalitat de tot el territori català amb les dades obtingudes i aconseguir informació molt interessant que ens permet  saber, per exemple, si hi ha espècies que estan en augment o si n'hi ha que estan disminuint...  Però també ens permet obtenir informació més local, com saber quines espècies crien a la zona de l'Estany o quines passen l'hivern a la zona.  

Entre les recaptures més destacables que s'han fet aquest hivern a la zona de l'Estany podem destacar un mosquiter (Phylloscopus collybita) de França i diferents repicatalons (Emberiza schoeniclus, un petit ocell que hiverna a la zona) que provenien d'Alemanya, Suècia, Noruega i Suïssa, ja que tenien anelles d'aquests països. 

Per acabar, volem informar a les persones que estiguin interessades en veure o col·laborar en l'anellament a la zona de l'Estany,  que es poden posar en contacte amb el Centre d'Informació de l'Estany de Sils mitjançant el correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o el teléfon (972 16 82 85) i de seguida ens posarem en contacte a vosaltres. Animeu-vos!

Joan Ventura
Col·lectiu Bisaroca
Tagged under ornitologia

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C