Estany de Sils

Itineraris per l'Estany de Sils

Plafó informatiu itinerarisDes del projecte de recuperació de l'Estany de Sils, que va finalitzar el 2002, l'Estany de Sils disposa d'una ruta de descoberta de la llacuna permanent, amb diversos aguaits i miradors, que permeten descobrir les actuacions de recuperació que s'han fet. Després, es va afegir una nova ruta, aquest cop per realitzar-la en Bicicleta Tot Terreny BTT), que voreja tot el perímetre del què havia estat l'estany de Sils abans de la seva dessecació.

Amb el temps aquestes rutes s'han consolidat i el nombre de visitants és ja molt elevat. La necessitat d'incrementar l'oferta i diversificar les zones a visitar pels usuaris ha portat a l'ajuntament a recuperar la ruta de l'observatori vell i senyalitzar la ruta per l'Estany de BTT també per a fer-la a peu.

Mapa Itineraris

La Ruta de l'Observatori Vell

La ruta s'inicia a l'aparcament de l'estació, on hi ha un plafó amb els diferents itineraris per l'Estany. Aquesta ruta us permetrà descobrir els diversos paisatges que conformen el nostre territori. Des del barri de l'església, amb les seves cases antigues i l'església de Santa Maria, continuant a través dels boscos mediterranis d'alzina, els camps i les pollancredes, fins a la vegetació de zones humides i la zona en recuperació de l'espai natural de l'Estany de Sils.

Durant aquest trajecte podreu gaudir de les vistes panoràmiques que ofereix l'observatori vell, un dels primers aguaits que es van instal·lar a la zona i que mostra unes magnífiques vistes sobre la llacuna temporal, una zona inundable que varia en funció de les pluges, i els prats de dall que s'estan recuperant.

Gent a l'observatori vell

La Ruta pels estanys

L'inici de la ruta és el mateix que en l'anterior i correspon a la ruta senyalitzada anteriorment per a fer en BTT. Aquest és un itinerari que voreja tot el què era antigament l'Estany de Sils, abans de la seva dessecació. Sortim de l'aparcament sud de l'Estació de ferrocarril, cap a l'església, en direcció a les pollancredes.

L'itinerari recorre una zona humida que combina els ambients forestals amb les plantacions de pollancres i els prats de dall o herbassars, i que acull nombroses espècies animals, entre les quals destaquen les aus, per la seva espectacularitat. El recorregut és apte per a tota mena d'usuaris. És gairebé del tot planer i a grans trets ressegueix el perímetre de l'espai natural que li dóna nom. Permet una passejada agradable i, si hi ha sort, observar part de la fauna associada als ambients humits de les zones estanyables.

Més informació

Al Centre d'Informació de l'Estany de Sils (a l'estació de ferrocarrils) trobareu més informació sobre aquest espai i les seves rutes (972 16 82 85; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). L'horari d'atenció al públic és de divendres a diumenges i festius, de 10h a 14h.

Tagged under itineraris

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C