Estany de Sils

El temporal arrossega espècies d'ocells del mar Atlàntic fins a Sils

Es tracta de la única Calàbria grossa observada en terres de l'interior de Catalunya com a mínim des de fa 30 anys, a més de diverses Gavinetes de tres dits.

Girona | Anna Tarrés

El temporal de vent del 24 de gener passat no va portar només a Girona l'espècie d'au de mar la Gavineta de tres dits, sinó que també ho va fer amb la Calàbria grossa. Segons l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) aquest fet és encara més sorprenent que el de les Gavinetes, ja que és la primera vegada que s'observa a l'estany de Sils i, en els últims 30 anys, no s'havia detectat mai a l'interior de Catalunya.

La primera notícia que Diari de Girona va saber de la Calàbria grossa a l'estany de Sils, va ser per un dels ornitòlegs del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu, qui ha seguit el fet amb tot detall. Per la seva banda, l'ICO va confirmar posteriorment la troballa, que també va concretar que és la primera vegada que aquest ocell s'observa a la zona, i també feia molts anys que no apareixia per Catalunya. També hi ha una referència d'aquest animal al mateix bloc de l'estany de Sils, aportada per l'observador Alfons Delgado-García.

A diferència de les Gavinetes, l'exemplar de Sils sembla estar en bon estat, tot i que en trobar-se en un hàbitat diferent del que està acostumada li serà difícil poder pescar peixos per alimentar-se.

Tot i que la seva aparició a l'interior és un fet excepcional, segons afirmacions de l'ICO aquest ocell ha esdevingut regular al litoral català. Així ho demostren els exemplars observats aquesta setmana al sud de Catalunya. En concret, dues han estat vistes al delta de l'Ebre i dues més a la desembocadura de la Tordera.

Publicat al Diari de Girona, 4 de febrer de 2009

Tagged under ornitologia

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C