Estany de Sils

Tornen els cavalls a la zona d'estanys temporals

Cavall entre l'herbassar

Des del passat 30 de juny tornem a tenir dues eugues de la raça Camarga a l’estany de Sils, provinents del ramat de Parc dels Aiguamolls de l’Empordà.

El tancat de prats humits amb pastura a Sils té una superfície de 3,3 ha (33.000 m2), de moment les eugues pasturaran la meitat de la superficie (que és la que té herba més densa). Aquests animals estaran a l’estany fins a l’hivern, moment en què la manca d’herba i la inundació del terreny obligen a retornar-los temporalment amb la resta del ramat.

L’acció de la pastura amb cavalls rejoveneix, agmenta la diversitat vegetal i crea espais òptims per a la fauna aquàtica als prats d’inundació temporal com els de l’estany de Sils.

Aquesta primavera també s’ha dut a terme l’amplació del recinte de pastura dels cavalls, mitjançant un tancat que resegueix, per tal de crear una via alternativa d’escapament dels cavalls en cas de fortes inundacions. De forma normal, en cas d’inundació del tancat, s’evacuen els cavalls pel camí de la sèquia, però per tal de garantir la sortida dels animals si aquest camí s’arribés a inundar s’ha dut a terme aquesta amplació.

Tagged under cavalls prats

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C