Estany de Sils

El projecte de Seguiment d'Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) necessita col·laboradors

seguimentocells

Des de fa molts anys, la Generalitat de Catalunya col·labora amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) en el seguiment d’ocells comuns a Catalunya. Darrerament, diversos itineraris del Seguiment d'Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) han estat donats de baixa i han quedat algunes parts del territori poc cobertes. Per això, cal trobar nous col·laboradors que vulguin participar en el projecte.

En la darrera dècada, aquest Programa ha permès conèixer de primera mà l’evolució d’aquest grup d’ocells i, de retruc, tenir dades molt interessants sobre l’estat de conservació del patrimoni natural a Catalunya. En aquest tipus de seguiments, és molt important tenir una bona xarxa de col·laboradors per tot el país, així com mantenir els mateixos itineraris de mostreig al llarg de tots els anys.

Darrerament, diversos itineraris del Seguiment d'Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) han estat donats de baixa i han quedat algunes parts del territori poc cobertes. Per això, cal trobar nous col·laboradors que vulguin participar en el projecte i animar-los a escollir alguna de les zones amb menys itineraris.

Actualment les comarques amb menor cobertura són el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Terra Alta; i és prioritari recuperar els itineraris que ara hi estan donats de baixa. Hi ha altres zones amb itineraris prioritaris per a escollir per a qui no es pugui fer càrrec d’itineraris en aquestes comarques. Si esteu interessats a participar en el SOCC, només heu de contactar amb el Martí Franch, el coordinador del projecte per part de l’ICO, al correu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Us convidem a col·laborar en un projecte que ja compta amb nombrosos voluntaris: no cal ser un gran expert en ocells per a participar-hi!

Més informació

Dimarts, 29 d'abril de 2014

Tagged under ornitologia

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C