Estany de Sils

Celebració del dia mundial de l’aigua a Sils

El dia 22 de maig es va portar a terme un acte de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Xarxa de Custòdia del Territori i l’Ajuntament de Sils amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i també en reconeixement al projecte de custòdia en l’entorn fluvial “Recuperació d’habitats de l’Estany de Sils” amb totes les persones que l’han fet possible.

A les 9:30 del matí es va iniciar una visita guiada pels estanys de Sils amb els alumnes de l’Escola de Capacitació Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners i els alumnes de 4t de primària de l’Escola Jacint Verdaguer de Sils.

Tot seguit es va fer una plantada d’arbres al costat de la sèquia amb una gran participació per part dels mateixos alumnes i amb el suport de Forestal Catalana.

diamundialaigua2011-1

diamundialaigua2011-2

A la tarda es va fer un acte amb les autoritats (Hble. Sr. Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat,Il·lm. Sr. Martí Nogué, alcalde de Sils, Sr. Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Leonard Carcolé, director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Sr. Jordi Gironès, president del Consell Comarcal de la Selva, Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, Sr. Josep Cortadellas, director dels SSTT de Territori i Sostenibilitat a Girona, Sr. Francesc Giró, president de la Xarxa de Custòdia del Territori) a la sala polivalent “La laguna”, remarcant la importància de l’aigua, els seus entorns i la seva conservació.

També es va fer un lliurament de diplomes pel reconeixement de les entitats escollides amb motiu de les seves iniciatives i projectes a l’entorn dels espais fluvials pel “Programa de custòdia del territori per a la restauració, gestió i conservació de l’entorn fluvial”. L’Ajuntament de Sils ha estat l’entitat guardonada aquest últim any.

La cloenda va consistir en una passejada per l’entorn dels estanys i una plantada d’arbres simbòlica amb les autoritats.

diamundialaigua2011-3

diamundialaigua2011-4

Tagged under aigua

10°C

Estany de Sils

Fair

Humidity: 82%

Wind: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C