Estany de Sils

Benvinguts

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d'Espais Naturals Natura 2000, que és el nucli de les polítiques europees de biodiversitat.

Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a un estany que fou dessecat per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les seves condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de zones humides.

En els darrers segles, les àrees d'inundació natural han retrocedit i avui són escasses a Catalunya. En el nostre context mediterrani la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut, doncs, del máxim interès.

Il·lustració d'Eduardo Saiz

Aquest web té per objectius difondre l'Estany de Sils, recopilar-ne paulatinament el màxim d'informació disponible i donar a conèixer la seva història i evolució recent. També hi trobareu informació sobre les activitats de sensibilització ambiental que s'hi celebren.

La navegació està estructurada a través del menú principal, que trobareu sempre al capdamunt de la pàgina, i d'un conjunt d'etiquetes (tag cloud), ubicat a la barra lateral esquerra. També a l'esquerra, sobre de les etiquetes, podreu consultar les últimes notícies.

Tant aquest lloc web com el Centre d'Informació de l'Estany estan gestionats per l'Ajuntament de Sils en col·laboració amb l'Associació Temporània d'Educació Ambiental de la Selva.

 

El Centre d'Informació de l'Estany de Sils

Fundat al 2004 i ubicat a l'edifici de l'estació del tren, el Centre d'Informació de l'Estany és l'equipament municipal que acull i informa els visitants de l'Estany de Sils. Disposa d'una exposició permanent sobre els valors patrimonials de l'Estany de Sils i és la seu d'exposicions temporals, la major part de les quals de temàtica naturalista. També funciona com a oficina d'informació turística.

Visita l'exposició permanent clicant aquí.

Exposició permanent del CIE

El trobareu a la plaça de l'Estació de Sils (mapa).

Es pot visitar cada dissabte, diumenge i festiu de 10.00 a 13.00 h.

Per contactar-hi podeu trucar 972168285 (si no us responen truqueu al Centre Cívic de Sils, 972853913, o a l'Ajuntament, al 972168000) o escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Etiquetat sota benvinguts

10°C

Estany de Sils

Fair

Humitat: 82%

Vent: 0 km/h

  • 24 Mar 2016 16°C 9°C
  • 25 Mar 2016 15°C 8°C